Čokoládové brownies patří k TOP americkým dezertům. Nechte se pohltit čokoládovou chutí a vyzkoušejte náš recept, který přinášíme z USA.
U brownies nešetřete na čokoládě
Sladká pochoutka brownies pochází z amerického Chicaga, kde tento americký dezert zaznamenal největší slávu na přelomu 19. a 20. století. Základem pravého amerického brownies je poctivá čokoláda. Čím kvalitnější, tím bude vaše brownies lepší. Některé americké kuchařky přidávají trošku skořice na ovonění, některé ořechy. Záleží na vašich chutích. Tak jako tak, věřte, že brownies budete doma péct znovu a znovu.
Ingredience na přípravu pravého amerického brownies:
- 350 g kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády,
- 250 g másla,
- 3 vajíčka,
- 200 g třtinového cukru (lze nahradit i klasickým),
- 85 g hladké mouky,
- 1 lžička prášku do pečiva.
Postup přípravy - pravé americké brownies:
Přípravu amerického brownies zvládnete i vy. Nalámejte čokoládu na kousky a nechte ji rozpustit spolu s máslem ve vodní lázni. Mezitím smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vyšlehejte vejce, přidejte do nich cukr a vytvořte tak lesklou směs, do které vlijete rozpuštěnou čokoládu. Nakonec i směs mouky. Těsto pak míchejte, dokud nebude hladké.
Formu vymažte a vyložte pečícím papírem. Nalijte do něj připravené těsto a pečte v troubě na 170 °C po dobu asi 30 minut. Brownies jsou hotové v momentě, kdy se na povrchu začnou objevovat praskliny.
Brownies je nejlepší ještě teplé. Zatepla jej můžete posypat/zalít další dávkou čokolády.